Arabista Translations

Beëdigde vertalingen

Wat is een beëdigde vertaling?

Een beëdigde vertaling is een vertaling die door een beëdigde vertaler wordt gemaakt. Een beëdigd vertaler is een gediplomeerde vertaler die een speciale bijkomende opleiding gevolgd heeft en bijgevolg toegelaten werd tot het Nationaal Register voor Vertalers en Tolken. Deze vertalers hebben inzicht, ervaring en specialistische kennis inzake het vertaalproces, de specifieke juridische terminologie en de complexe rechtsstelsels.

Juridische aktes, zoals huwelijksaktes, geboorteaktes of diploma’s, kunnen enkel en alleen door beëdigde vertalers vertaald worden. Een beëdigde vertaling dient altijd ondertekend te zijn met de handtekening van de beëdigde vertaler, samen met zijn persoonlijke stempel. 

Arabista werkt uitsluitend samen met vertalers die in het Nationaal Register voor Vertalers en Tolken opgenomen zijn. Op deze manier kunnen wij een kwaliteitsvolle vertaling garanderen, uiteraard met de nodige vertrouwelijkheid en geheimhouding.

Even opletten: Beëdigde vertalingen van juridische documenten dienen vaak ook gelegaliseerd te worden. Dit betekent dat er één of meerdere (afhankelijk van de situatie) bijkomende legalisatiestempels op de vertaling moeten staan om deze wettig te maken. Dit kunnen wij ook voor jou doen (jeej!).

"Beëdigde vertalers hebben inzicht, ervaring en specialistische kennis inzake het vertaalproces, de specifieke juridische terminologie en de complexe rechtsstelsels."
Karlijn Peters
Arabista Translations

Welke teksten?

Hieronder vind je enkele voorbeelden van juridische documenten die Arabista voor jou kan vertalen:

Geboorteakte

Huwelijksakte

Echtscheidingsakte

Diploma

Aktes van de Burgerlijke Stand

Getuigschriften

Vonnissen

Notariële documenten

Volmachten

Alle andere juridische teksten

Welke talen?

Arabista kan beëdigde en gelegaliseerde vertalingen van juridische documenten afleveren in de volgende talen:

Arabisch

Frans

Engels

Nederlands

Meer weten over het legaliseren van jouw vertaling? Neem een kijkje op onze uitgebreide pagina LEGALISATIES.